Google plus0318-571237info@wagtho.nl8,8

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen naar aanleiding van de antwoorden? Neem dan gerust contact met ons op!

Let op!
Alle genoemde bedragen op deze pagina zijn weergeven als inclusief BTW.

 1. Hoe kan ik het beste contact opnemen met Autobedrijf Wagtho?
 2. Hoe kan ik Autobedrijf Wagtho bereiken?
 3. Welke werkzaamheden kan ik bij Autobedrijf Wagtho uit laten voeren?
 4. Wat kost de APK van mijn auto?
 5. Wat als mijn auto wordt afgekeurd?
 6. Wanneer kan ik mijn auto APK laten keuren en hoelang is deze APK geldig?
 7. Waarom is het noodzakelijk om tijdig onderhoud uit te laten voeren aan mijn auto?
 8. Wat wordt er gedaan bij een onderhoudsbeurt en is er nog sprake van een groot of klein onderhoud?
 9. Wat kost een onderhoudsbeurt?
 10. Is het voor alle werkzaamheden noodzakelijk om een afspraak te maken, en hoe kan ik dit doen?
 11. Wat wordt er gecontroleerd tijdens een winter-/zomercheck?
 12. Wat kost een winter-/zomercheck?
 13. Waarom zijn winterbanden/-wielen van groot belang?
 14. Wat kosten winterbanden/-wielen (inclusief montage)?
 15. Kan ik gebruik maken van vervangend vervoer en wat zijn de kosten daarvan?
 16. Is het mogelijk dat mijn auto wordt opgehaald en wordt teruggebracht?
 17. Is het mogelijk dat ik voordat de werkzaamheden aanvangen een prijsopgaaf ontvang?
 18. Wat is de betalingsprocedure?

 

 

 1. Hoe kan ik het beste contact opnemen met Autobedrijf Wagtho?

  Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. U kunt ons bellen op ons telefoonnummer 0318 – 57 12 37 of mailen via ons contactformulier.

 1. Hoe kan ik Autobedrijf Wagtho bereiken?

  Autobedrijf Wagtho is gevestigd aan de Hoofdweg 167 te Ederveen. Om ons te bereiken kunt u het beste de routeplanner gebruiken. Deze kunt u hieronder vinden.

  Route

  Jouw locatie:

 1. Welke werkzaamheden kan ik bij Autobedrijf Wagtho uit laten voeren?

  Onze diensten kunt u hier vinden.

 1. Wat kost de APK van mijn auto?

  Auto’s voor 1 januari 2006

  Benzine
  APK + 4-gas emissiemeting goedkeur€ 54,95
  Diesel
  APK + roetmeting goedkeur €78,23*


  Auto’s na 1 januari 2006

  Benzine
  APK + EOBDB goedkeur€ 54,95
  Diesel
  APK+  EOBDD goedkeur€ 54,95

   

  APK afkeuring / APK herkeuring na afkeuring

  APK afkeur standaard€ 35,00
  APK afkeur + APK goedkeur
  – 4-gas emissiemeting€72,00*
  – Roetmeting€95.51*
  – EOBD (benzine)€72,00*
  – EOBD (diesel)€72,00*

*Nodige reparaties om het voertuig goed te keuren voorbehouden.

 1. Wat als mijn auto wordt afgekeurd?

  Een afkeuring komt bij ons relatief weinig voor.  Dit komt omdat dergelijke defecten in overleg direct verholpen worden.Als de auto niet goedgekeurd kan worden in verband met bijvoorbeeld grote defecten zijn wij genoodzaakt de auto af te keuren. U heeft twee maanden de tijd om de auto in orde te laten maken, tijdens deze twee maanden mag u alleen rijden als u onderweg bent naar de garage en u dit kunt bewijzen door middel van bijvoorbeeld een afspraakbevestiging die u van ons heeft ontvangen.

 1. Wanneer kan ik mijn auto APK laten keuren en hoelang is deze APK geldig?

  Uw auto kan vanaf twee maanden voor de vervaldatum van de APK gekeurd worden. De verval datum is bijvoorbeeld 1 januari 2018, u kunt uw auto dan vanaf 1 november 2017 laten keuren. De nieuwe vervaldatum blijft op 1 januari staan!
  Laat u uw auto eerder dan twee maanden voor de vervaldatum keuren, dan krijgt uw auto een nieuwe APK-vervaldatum.Benzineauto’s dienen voor het eerst na vier jaar gekeurd te worden. Na de eerste keuring moet de auto om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn. Na deze acht jaar moet de auto ieder jaar een APK keuring ondergaan.Voor een dieselauto zijn de APK-regels anders. De eerste keuring van een dieselauto moet na drie jaar plaatsvinden. Vervolgens moet de dieselauto ieder jaar worden gekeurd.

 1. Waarom is het noodzakelijk om tijdig onderhoud uit te laten voeren aan mijn auto?

  Een goed onderhouden auto is van groot belang als het gaat om uw veiligheid en de optimale werking van uw auto. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Tijdens een onderhoudsbeurt worden de veiligheidssystemen van uw auto gecontroleerd. Denk hierbij aan de remmen en eventuele storingen aan de airbags.

 1. Wat wordt er gedaan bij een onderhoudsbeurt en is er nog sprake van een groot of klein onderhoud?

  Tegenwoordig wordt er steeds minder gesproken over een grote en kleine onderhoudsbeurt. Het komt steeds meer voor dat de fabrikant voorschrijft wanneer bepaalde filters en onderdelen vervangen moeten worden. Hierbij wordt gekeken naar het aantal kilometers en naar een bepaald aantal maanden. Deze regeling geldt ook voor het distributieriem.Het is gebruikelijk om bij iedere onderhoudsbeurt de olie te verversen. Tegenwoordig gaat men er vanuit dat het bij longlife niet meer nodig is. Echter, ook deze olie moet iedere twee jaar ververst worden voor de optimale werking. Daarnaast vullen we tijdens een onderhoudsbeurt diverse vloeistoffen bij en controleren we standaard de veiligheidssystemen, de wielophanging en het koelsysteem.

 1. Wat kost een onderhoudsbeurt?

  Dit is per merk en model auto verschillend. U kunt hierover contact met ons opnemen, wij maken graag een begroting voor u.

 1. Is het voor alle werkzaamheden noodzakelijk om een afspraak te maken, en hoe kan ik dit doen?

  Over het algemeen is het verstandig om voor werkzaamheden/reparaties een afspraak te maken.
  Echter, voor kleine werkzaamheden kunt u langskomen zonder een afspraak te maken. Denk hierbij aan het oppompen van een band, het vervangen van een lampje of het peilen/bijvullen van de olie.Weet u niet zeker of u zomaar langs kunt komen rijden? Bel ons dan even op!
  Via onze website kunt u een afspraak plannen in onze werkplaats.

 1. Wat wordt er gecontroleerd tijdens een winter-/zomercheck?

  Wintercheck

  In de winter moet uw auto bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden zoals hevige sneeuwvallen, vorst en gladheid. Bij een wintercheck controleren onze experts onder anderen de staat van de banden, de olie en de accu. Ook wordt er gezorgd voor voldoende vriesbestendige ruitenvloeistof en koelvloeistof. Kortom, kom voor het winterseizoen bij ons langs, en ga met een gerust hart de weg op!

  Zomercheck

  De zomer vraagt ook de nodige aandacht als het gaat om uw auto. Tijdens deze check controleren onze monteurs de banden, zit er nog voldoende profiel op en is het reservewiel nog in orde? Andere zaken waar op gelet wordt tijdens de zomercheck is het vloeistofniveau, de airco, de remmen en de accu.
  Kortom, wilt u met een gerust hart de zomer door, ongeacht hoelang de vakantiereis is en hoe warm het is? Kom dan tijdig bij ons langs zodat onze experts uw auto zomerklaar kunnen maken!

 1. Wat kost een winter-/zomercheck?

  De check is gratis. Eventuele kosten die nodig zijn om defecten te repareren, onderdelen te vervangen of vloeistoffen die moeten worden bijgevuld  worden in rekening gebracht.Het is handig om een afspraak in onze werkplaats te maken voor een check, wij controleren de auto en maken bij grotere reparaties eerst een begroting zodat u niet voor verassingen komt te staan.

 1. Waarom zijn winterbanden/-wielen van groot belang?

  Winterwielen hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerwielen.Ze functioneren beter bij temperaturen onder de 7° graden. Winterwielen zorgen voor een betere grip op de weg en een grotere afvoer wat water, smeltend ijs en sneeuw.

 1. Wat kosten winterbanden/-wielen (inclusief montage)?

  De aanschaf van winterbanden/-wielen is per merk en model auto verschillend. Ook zit er verschil in merken banden en velgen. Wij kijken graag voor u welke banden het beste bij u en uw auto passen.Het wisselen/monteren van de wielen bedraagt €36,30.

 1. Kan ik gebruik maken van vervangend vervoer en wat zijn de kosten daarvan?

  Vervangend vervoer kan de enige uitkomst zijn als uw auto bij ons in garage staat voor werkzaamheden of een reparatie. Daarom bieden wij u het gemak van een leenauto of leenfiets. Van een leenfiets kunt u gratis gebruik maken.De kosten van een leenauto bedraagt €15,00 per dag. Wij verzoeken u de leenauto afgetankt bij ons terug te brengen. Heeft u geen mogelijkheid gehad om te tanken? Dan wordt er €0,18 cent per gereden kilometer in rekening gebracht.Indien u gebruik wilt maken van vervangend vervoer verzoeken wij u dit tijdens het maken van de afspraak aan te geven. Zodat wij de auto of fiets voor u kunnen reserveren.

 1. Is het mogelijk dat mijn auto wordt opgehaald en wordt teruggebracht?

  Heeft u overdag geen vervangend vervoer nodig? Maak dan gerust gebruik van onze haal & breng service. Binnen een straal van 10 kilometer wordt uw auto ’s morgens opgehaald en na de werkzaamheden weer teruggebracht.

 1. Is het mogelijk dat ik voordat de werkzaamheden aanvangen een prijsopgaaf ontvang?

  Van te voren weten wat bepaalde werkzaamheden/reparaties gaan kosten is altijd prettig, zo komt u niet voor verrassingen te staan. Na het bekijken van uw auto begroten wij de kosten. Ook geven wij advies over onderdelen waarmee u niet meer lang zult kunnen rijden. Wij voeren de werkzaamheden uit tegen het afgesproken bedrag.

 1. Wat is de betalingsprocedure?

  Onze voorkeur gaat uit naar een directe afhandeling van het verschuldigde bedrag. Bij bedragen onder de €50,00 verzoeken wij u vriendelijk dit bedrag gelijk af te rekenen. Bij bedragen boven de €50,00 kunt u (indien direct betalen niet mogelijk is) er voor kiezen om de betaling te voldoen door middel van een factuur. De factuur krijgt u mee of wordt later (op)gestuurd. U dient de factuur binnen 14 dagen na de factuurdatum te voldoen.

  Bij ons kunt u zowel contant betalen als pinnen!

Plan direct zelf uw afspraak bij Autobedrijf Wagtho!

Bel ons op 0318-571237 of maak een afspraak via de onderstaande button:
Maak uw afspraak